سلام . اگر بخاطر داشته باشید سه هفته قبل مطلی تحت عنوان دعا نوشته بودیم که ناتمام ماند و قول دادیم در هفته های بعد ادامه ان را بنویسیم . در ان مطلب اشاره کرده بودیم که انجام دستورات ذکرشده دردعاهایی که با الهام ازوحی الهی از سوی ائمه بیان شده است به انسان کمک می کند که ازهوای نفس پیروی ننمایدزیرا سرمنشا خطاهای صورت پذیرفته شیطان است ، درخلوت با خداوند انس بگیرد و در نهایت به او می آموزد که برای خودفریبی وآمرزش گناهان زمانی را اختصاص دهد وچگونه در پیشگاه خداوند اقرار به گناه نماید.
دعای ذیل فرازهایی از دعای کمیل بن زیاد است :
"ای آقا ، معبود ومولایم،آیا آتش دوزخ را بر من مسلط می کنی ، بررخسارهایی که در برابر عظمت توبه سجده افتاده و بر زبانهایی که صادقانه ذکر یگانگی تورا گفته است و سپاسگزارانه شکر نعمات ترا به جا آورده است و بردلهایی که از روی یقین به ربوبیت تواعتراف کرده وبرجانهایی که علم ومعرفت تو آنهارا فراگرفته تا جایی که در برابرت خاشع گشته و براعضا و جوارحی که مشتاقانه به پرستش گاه هایت شتافته و باحال اقرار به گناه جویای آموزش تو هستند. این گمان برتو وارد نیست واین کار از فضل تو دور است "
تکرار این سخنان و بازتاب این کلمات به صورت سرزنش خود نشان دهنده سحر وجادوی این عبارت است .
البته اعتراف به گناه واظهار بندگی به حضرت حق به معنای ناامیدی ازرحمت خداوند نمی باشد . پس گفتگو واضح وزیرکانه بانفس وتعلیم به آن ،وظیفه ای بزرگ وعمل به آن تعلیمات ضروری ولازم است.
این ادعیه می آموزد که چگونه فرد با ذکر آن الفاظ سزاوار بخشش خداوند قرار می گیرد و آن دلیل آن است که باید به ندای درونی گوش فراداده شود وبه خاطر اعمالی که در گذشته انحام داده یا به خاطر انجام ندادن فرامین الهی از خداوند طلب بخشش نماید.
نمونه دیگر از دعایی که درنکوهش نفس بین شده است عبارت است از:
" جوابم را بده ای خداوند ای سید ومولای من ، ممکن است که من بر عذاب صبوری کنم اما چگونه برفراق توصبر کنم. به من جواب بده ای مولای من شاید که بر حرارت آتشت شکیبا باشم، چگونه چشم از لطف وکرمت توانم پوشید."
این ادعیه به فرد می آموزد که از اظهار مهربانی ، قدرت و اینکه همه چیز تحت سیطره ونفوذ خداوند است ، لذت برد.
لذتی که از قرب خداوند به دست می آید ممکن است آن قدر برای او اهمیت داشته باشد که دوری ازخداوند برایش ازعذاب و آتش جهنم بدتر باشد. اوممکن است که تحمل آتش جهنم راداشته باشد اما تحمل فراق و دوری ازخداوند رانداشته باشد، اظهار این ادعیه مارابه این امر هدایت می کند که اظهار علاقه و عشق به خداوند ولذت از مقام قرب خداوند بهترین شفیع ومیانجی است که به واسطه آن ممکن است خداوند فرد خاطی را موردبخشش قرار دهد.
خداوندی که پذیرنده توبه وبخشنده گناهان است این نوع کلمات لطیف وشگفت آوری را که در ستایش او بیان می شود را می شنود.
بهتراست که مباحث فوق را بادعای ذیل که در برگیرنده مفاهیم عالیه وتعالیم انسان سازی که انسانها را صرف نظر از نژاد وقوم وطبقه اجتماعی شان به کمال می رساند، خاتمه دهیم
"مولای من به ماقدرت دوری از گناه عطا فرما و مارا درراه عبادت ثابت قدم فرما.
نیت مارا خالص فرما و به مافهم و دانش الهی عطا فرما به ماهدایت وثبات ارزانی فرما.
قلب مارابادانش وآموزش عجین فرما وازنافرمانی وچیزهای نادرست حفظ فرما ودستان مارااز ظلم و دزدی حفظ فرما.
چشمان مارااز جنایت ونگاه به نامحرم و گوش مارااز شنیدن ، غیبت و بهتان، علمای مارا از شهرت پرستی دور فرماو به آنها توانایی مشورت دادن درست عطا فرما، به علمای ما پشتکار وعلاقه مندی به مطالعه و برمستعمین آنها اطاعت از پندهای روحی آنان عطافرما.
برمسلمین بیمار شفا وآرامش ، برمردگان آمرزش و رحمت ، برپیران وقار و آرامش ، برجوانان ایمان حقیقی وتوبه، بربانوانان تواضع ونجابت، بر فقرای ما صبر و قناعت، بررزمندگان پیروزی وظفرمندی، بر اسرا آزادی وصلح ، بر حکمرانان عدالت ومهربانی، بر مردم تحت امر آنها انصاف و رفتار خوب و بر زائران مکه وحرمین شریف آسان گیری در فراهم کردن توشه راه و بر آنها سلامتی وآنهارادر رعایت کردن دستورهای ممنوعه حج یاری نما، ای خداوند مهربان آنها را لبریز از سخاوت و رحمت فرما ".
به توای عزیزتوصیه می کنم که فرصت رااز دست ندهید واین دعاها را باتوجه به معانی و اهداف آن و فکر رهااز همه قیودات و مانند آنکه اززبان آن بزرگواران می شنوید، تلاوت کنید و از انجام کارهایی که حضرت رسول (ص) منع فرموده اند، پرهیز کنید. که این کار مارا به خداوند نزدیک می سازد، زیرا اگر دعا بی تمرکز و صرفا" زبانی خوانده شود،علم ودانش راافزایش نمی دهد وفرد را به خداوندنزدیک نمی سازد، مشکلات را مرتفع نمی سازد و پذیرفته نمی شود. ازقلب تیره و کدر دعا پذیرفته نمی شود. زمانی که دعا را با دلی که با یاد خداوند عجین است بخوانید، هیچ شکی نیست که آن پذیرفته خواهد شد.
ضمنا به عرض دوستان میرساند همانند سال قبل از شب ششم ماه رجب تا نیمه شعبان که مصادف است با میلاد فرخنده مولا و سرمان حجت ابن الحسن المهدی ، روحی و ارواح العامین له الفداء به مدت چهل شب ،هرشب در جمع محبان و منتظران زیارت ال یاسین را به امید فرج اقایمان قرائت خواهیم کرد
التماس دعا
برنامه های تالار ایه های انتظار در هفته جاری
شروع برنامه ها هرشب ساعت : 10:15
لطفا نظرات،انتقادات وپیشهنادات خود را درخصوص برنامه های تالار درصفحه نظرات وبلاگ بنویسید
برای استفاده از برنامه های هرشب گروه آیه های انتظاردریاهومسنجرآی دی زیررا ادد کنید
ayehhayeentezar_room
جهت عضویت در گروه آیه های انتظار
اینجا کلیک کنید